Skip to main content
 

Koz Helva

145 kez izlendi

Koz Helva Tarifi
Koz Helva Tarifi

 

Malzemeler:

5 yemek kaşığı ceviz içi
½ su bardağı pekmez

 
Yapılışı:
½  su bardağı pekmez ve yemek kaşığı  ceviz içi derince bir tavada sürekli karıştırılarak kavrulur. Pekmezin şekeri ve sıcak ceviz içleri ısınınca  bir macun gibi sıkılaşır. Helva iyice macunlaştıkça düz bir tabağa alınır. Bir  kaşığın altıyla düzlenip, şekillendirilir. Helvanın üstü isteğe bağlı desenlenir. Koz helvanın üstüne cevizlerle son rötuşu yapılır ve servise alınır.

30.10.2012 Salı 10:16  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)