Skip to main content
 

Lüle Baklava

36 kez izlendi

Lüle Baklava Tarifi
Lüle Baklava Tarifi

 Malzemeler:
3 ölçek un
100 gram pudra şekeri
1.5 su bardağı süt
½ bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1.5 bardak süt, yarım su bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır üzerine 3 büyük ölçek un eklenir. Yoğrularak kulak memesi kıvamına getirilen hamur dinlendirildikten sonra yufka haline getirmek için bezelere ayırılır. Güzelce açılan yufkalar oklavada büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Tavada eritilen 1’er yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ tepsiye dizilen baklavaların üzerine sürülür. 100 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişen baklavalar, üzerleri pudra şekeriyle kaplanarak servis edilir.

25.12.2012 Salı 13:42  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)