Skip to main content
 

Patlıcan Reçeli

83 kez izlendi

Patlıcan Reçeli tarifi
Patlıcan Reçeli tarifi

 

Malzemeler:

1 kg patlıcan
1 kg toz şeker
2 yemek kaşığı kireç
1 tutam zey veya limon tuzu
1 paket vanilya
2 adet limon
2 adet karanfil
 
Şerbeti için:
2 ½ su bardak şeker
2 ½ bardak su
 
Yapılışı:
Patlıcanların kabukları ince ince soyulur. 2 yemek kaşığı kiraç eklenen suda bir gece bekletilir. (Kireç patlıcanların haşlanırken dağılmasını önler) Patlıcanlar durulanıp yumuşanayan kadar haşlanır.Şerbeti için; 2 buçuk bardak toz şeker 2 buçuk bardak suyla birlikte koyulaşana kadar kaynatılır. 1 tutam zey veya limon tuzu katılır.Bütün olarak haşlanan patlıcanlar süzülüp soğumadan sıcak şerbetin içine atılır. Üzerine 1 paket vanilya serpilir. 2 adet dilimlenmiş limon ve 2 tane karanfil ile kısık ateşte şerbetle birlikte biraz daha pişirilir.Patlıcan Reçeli servise hazırdır.
 

28.06.2012 Perşembe 16:05   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)