Skip to main content
 

Kabak Oturtması

50 kez izlendi

Kabak Oturtması tarifi
Kabak Oturtması tarifi

Malzemeler:
750 gram az yağlı kuzu kıyma 
3 kilo orta boy kabak
Tuz 
Karabiber 
Kırmızı biber
2 domates
2 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 baş sarımsak(bir diş sarımsak içine )diğerleri bütün şekilde kabakların üstüne birer tane 

Kızartma için: Sıvıyağ 

Yapılışı:
Kıyma az yağda pişirildikten sonra yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Soğanın rengi sarıya dönünce baharatlar ve doğranmış domatesler eklenir.  Bir iki diş sarımsak eklenip pişirilir. Kabaklar büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölünür. Kaşık veya oyacak yardımı ile kabakların içi oyulur. Oyulan kabaklar kızgın yağda kızartılır. Kızartılan kabaklar hazırlanan kıymalı harç ile doldurulur ve yuvarlak cam kaba dizilir. Her kabağın üzerine bir diş sarımsak yerleştirilir. Diğer tarafta 1 yemek kaşığı domates salçası su ile karıştırılıp sos hazırlanır ve kabakların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

26.12.2013 Perşembe 16:25  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)