Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Beşamelli Kabak Karnıyarık Tarifi - Beşamelli Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 153. bölümünde, Arda Türkmen'in yaptığı Beşamelli Kabak Karnıyarık tarifi! Beşamelli Kabak Karnıyarık tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Beşamelli Kabak Karnıyarık yapabilirsiniz.

Beşamelli Kabak Karnıyarık

MALZEMELER

4 adet aynı boyda kabak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

İç harç için;
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan2 diş sarımsak
300 gr kıyma
2 adet sivri biber
2-3 adet soyulmuş, doğranmış domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber

Beşamel için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı (500 ml) süt
Tuz
Karabiber
1/4 muskat rendesi
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!