Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 11 Mayıs Pazartesi günü yayınlanan 41. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Bezelyeli Pilav" tarifi! ‘Bezelyeli Pilav tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Bezelyeli Pilav yapabilirsiniz.’

Bezelyeli Pilav

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı

1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı baldo pirinç

1 su bardağı bezelye – haşlanmış

Tuz

Beyaz biber

2,5 su bardağı su

1 adet limonun kabuğu – rende

1 adet defne yaprağı 

 

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!