Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Bohçalı Tavuk Tarifi - Bohçalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 26 Nisan 2021 Pazartesi günü yayınlanan 64. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Bohçalı Tavuk" tarifi! ‘Bohçalı Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Bohçalı Tavuk yapabilirsiniz.’

Bohçalı Tavuk

MALZEMELER

2 adet yufka
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı kaşığı su

İç harcı için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğüs
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet iç çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış kabak
1 adet küçük küp doğranmış havuç
100 gr bezelye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 - 2,5 su bardağı süt
1 tutam muskat rendesi
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!