Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Cevizli Hurmalı Sarma Tarifi - Cevizli Hurmalı Sarma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 12 Mayıs Salı günü yayınlanan 42. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Cevizli Hurmalı Sarma" tarifi! ‘Cevizli Hurmalı Sarma tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Cevizli Hurmalı Sarma yapabilirsiniz.’

Cevizli Hurmalı Sarma

Malzemeler

10 adet baklava yufkası
150 gr. tereyağı – erimiş

İç Harcı için;

500 gr. hurma

3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş

2 su bardağı ceviz – ince kıyılmış

4 adet kakule

1 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için;

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3 - 4 damla limon suyu 

Servis için;

50 gr. kaymak

Toz antep fıstığı

 

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!