Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Damat Paçası Böreği Tarifi - Damat Paçası Böreği Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 14 Nisan 2021 Çarşamba günü yayınlanan 54. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Damat Paçası Böreği" tarifi! ‘Damat Paçası Böreği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Damat Paçası Böreği yapabilirsiniz.’

Damat Paçası Böreği

MALZEMELER:

Tavuk için;
2 adet tavuk göğüs
1 adet havuç
1 adet soğan
Tuz
8-10 tane karabiber
1 adet defne yaprağı
10 bardak su

Tavuk piştikten sonra;
1-2 kepçe tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı toz tarçın

Börek için;
2 yufka
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı su

Yoğurtlu Beşamel için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 diş sarımsak

Üzeri için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Kuru nane

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!