Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Kıyır Börek Tarifi - Kıyır Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 24 Nisan 2021 Cumartesi günü yayınlanan 63. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kıyır Börek" tarifi! ‘Kıyır Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kıyır Börek yapabilirsiniz.’

Kıyır Börek

MALZEMELER

Hamuru için;
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı un - açmak için

Hamurların üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 dal (500 gr) pırasa
2 adet soğan
150 gr ıspanak
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
2 su bardağı beyaz peynir

Üzeri için;
Kaşar peyniri

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!