Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Kıymalı Kuru Börek Tarifi - Kıymalı Kuru Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü yayınlanan 72. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kıymalı Kuru Börek" tarifi! ‘Kıymalı Kuru Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kıymalı Kuru Börek yapabilirsiniz.’

Kıymalı Kuru Börek

MALZEMELER

Hamuru için;
2+ 3/4 su bardağı un
Tuz
1 adet yumurta
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı su

Açmak için;
Buğday nişastası
125 gr tereyağı

İç harcı için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
400 gr az yağlı kıyma
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı mahlep
2 avuç ceviz

Üzeri için;
Susam

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!