Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Kremalı Kadayıf Tarifi - Kremalı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 140. bölümünde, Arda Türkmen'in yaptığı Kremalı Kadayıf tarifi! Kremalı Kadayıf tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kremalı Kadayıf yapabilirsiniz.

Kremalı Kadayıf

MALZEMELER

300 gr tel kadayıf
150 gr eritilmiş tereyağı
2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı ya da ceviz

Şerbeti için;
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
1 su bardağından biraz fazla su (200 ml)
3-4 damla limon suyu

Üzeri için;
200 ml soğuk krema
1 tutam toz şeker
3-4 yemek kaşığı soğuk kaymak

Süslemek için;
Antep fıstığı ya da ceviz

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!