Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Püreli Patlıcan Kebabı Tarifi - Püreli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 13 Nisan 2021 Salı günü yayınlanan 53. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Püreli Patlıcan Kebabı" tarifi! ‘Püreli Patlıcan Kebabı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Püreli Patlıcan Kebabı yapabilirsiniz.’

Püreli Patlıcan Kebabı

MALZEMELER:

Patlıcan için;
2 adet bostan patlıcanı

Kızartmak için;
Ayçiçek yağı

Kıymalı harç için;
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince yemeklik doğranmış soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet sivri biber
150 gr kıyma
Tuz
Karabiber

Patates püresi için;
2 adet patates
100 gr tereyağı
Tuz
Beyaz Biber
Muskat
2-3 yemek kaşığı süt

Salçalı sosu için;
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!