Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi - Tavuklu Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü yayınlanan 69. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Tavuklu Hünkar Beğendi" tarifi! ‘Tavuklu Hünkar Beğendi tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuklu Hünkar Beğendi yapabilirsiniz.’

Tavuklu Hünkar Beğendi

MALZEMELER

Beğendi için;
6-8 adet közlenmiş bostan patlıcanı ya da 8-10 adet közlenmiş kemer patlıcanı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tepleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Rende muskat
1,5 su bardağı süt

Tavuk için;
7-8 adet kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet iri yemeklik doğranmış büyük boy soğan
2-3 aet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1/2 bağ maydanoz

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!