Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Tavuklu Kapama Tarifi - Tavuklu Kapama Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 12 Nisan 2022 Salı günü yayınlanan 89. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Tavuklu Kapama" tarifi! ‘Tavuklu Kapama tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuklu Kapama yapabilirsiniz.’

Tavuklu Kapama

MALZEMELER

8 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber

Pilav için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1,5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
5-6 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı

Fırın tepsisine eklemek için;
4 su bardağı tavukları haşladığınız sudan tavuk suyu

Tavukların üzeri için;
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!