YAKINDA
Beyaz'la Joker
HAFTA İÇİ 14.00
Gelinim Mutfakta
HAFTA İÇİ 09.00
Neler Oluyor Hayatta?
CUMARTESİ 13.00
Arda'nın Mutfağı
PAZAR 13.45
Arda ile Omuz Omuza
HAFTA İÇİ 19.00
Kanal D Ana Haber
HAFTA SONU 18.45
Kanal D Haber Hafta Sonu
CUMARTESİ 09.45
Magazin D Cumartesi
PAZAR 09.45
Magazin D Pazar
CUMARTESİ - PAZAR 08.30
Konuştukça
PAZAR 12:45
Pazar Gezmesi
LOR SARMASI
1 demet pazı
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan – rende
yarım su bardağı süt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı zeytinyağı
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
2 çay kaşığı Kuru nane
Yapılışı:
Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1 – 2 dakika bekletip çıkarın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı hafif kavurun. Maydanozu kıyın. Bulguru bir karıştırma kabına alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin. Soğan, salça, nane, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın.
Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin. İçlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin. Üzerini porselen tabakla kapatıp sütü dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.