Yemek Tarifleri

Kenevir Helvası - Kenevir Helvası Tarifi - Kenevir Helvası Nasıl Yapılır?

‘Kenevir Helvası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kenevir Helvası yapabilirsiniz.’

Kenevir Helvası MALZEMELERİ

250 gr kenevir tohumu
2 Su bardağı üzüm pekmezi
100 gr ceviz
100 gr badem
100 gr fındık
100 gr sarı leblebi
 
Kenevir Helvası Yapılışı:
2 bardak pekmez kısık ateşte ağır ağır kaynatılır. 250 gr kenevir tohumu, teflon bir tavada kokusu çıkana kadar kavrulur. Ceviz, badem ve fındık iri iri dövülüp; kenevir tohumlarının üzerine eklenir. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra, üzerine kaynar pekmez dökülür. Diğer tarafta 100 gr sarı leblebi, un kıvamına gelene kadar dövülür ve bir tepsinin tabanını kaplayacak şekilde serpilir. Pekmezli karışım, leblebi tozu serpilen tepsiye dökülür ve soğutulup servis yapılır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Kajun Baharatlı Somon Tarifi - Kajun Baharatlı Somon Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Kupta Limonlu Cheesecake Tarifi - Kupta Limonlu Cheesecakeı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Çıtır Patates Salatası Tarifi - Çıtır Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Tabule Tarifi - Tabule Nasıl Yapılır?