Koleksiyonlar

Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Buğday Salatası yapabilirsiniz.

Malzemeler:

200 gr beyaz peynir
1 su bardağı buğday
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı nar
1 demet kuzu kulağı
1 demet semizotu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet taze nane
1 tutam fesleğen
5 dal taze soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limon
 
Yapılışı:

1 su bardağı buğday haşlanıp süzülür ve soğumaya bırakılır.

Tüm yeşillikler ince ince kıyılıp derin bir kapta birleştirilir.

Soğuyan buğday yeşiliklere eklenir.

1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı nar ilave edilir.

Arzuya göre tuz atılıp salata harmanlanır.

Sosu için; 2 yemek kaşığ nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke 1 limonun suyu karıştırılır.

Salata servis tabağına ters çevrilir.

Beyaz peynir cevizle karıştırılıp salatanın etrafına yerleştirilir.

Üzerine sos dökülür.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?