Koleksiyonlar

Ne de güzel yatıyor yatağında! Püreli Köfte Tarifi

‘Püreli Köfte tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Püreli Köfte yapabilirsiniz.’

Püreli Köfte

Malzemeler

500 gr kıyma

1 adet soğan - rende

1 demet maydanoz - ince kıyılmış

1 adet yumurta

Arası için;

3 adet havuç

Patates püresi için;

4 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz 

Karabiber

1/4 adet muskat - rende

Sosu için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet domates

1 yemek kaşığı toz şeker

Tuz

Karabiber 

Yapılışı

Patates püresi için;

Büyük bir tencerede su kaynatın.

Patates ve havuçlarınızın kabuklarını soyun.

Patateslerinizi eşit boyda olacak şekilde doğrayın.

Kaynayan suyunuzun içerisine patateslerinizi ve havuçlarınızı alıp haşlayın.

Haşlanan havuçlarınızı kırmadan bir tabağa çıkartın.

Haşlanan patateslerinizi süzün ve tekrar tencereye alın.

İçerisine tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip patates eziciyle ezin.

Köfte için;

Bir karıştırma kabının içerisine kıyma, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.

Köftenizi tezgahınıza serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine koyun.

Ardından dikdörtgen olacak şekilde şekil verin.

Üzerine hazırladığınız patates püresini kendinize doğru olan tarafın yarısına kadar yayın.

Haşladığınız havuçları bütün olarak pürenin üzerine yerleştirin.

Yağlı kağıt yardımıyla köftenizi katlayarak rulo yapın ve köftenizin kenarlarını da birleştirin.

Aynı yağlı kağıtla her tarafını serin ve fırın tepsinize yerleştirip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Ardından yağlı kağıdını çıkartıp 5 – 10 dakika daha pişirin.

Domates sosu için;

Bir sos tenceresine zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Küp doğradığınız domates, tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edip hafif çektirene kadar pişirin.

Hazırladığınız sosu fırından çıkartıp dilimlediğiniz köftenin üzerine gezdirerek servis edin.