Yemek Tarifleri

Kesme Çorbası - Kesme Çorbası Tarifi - Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?

‘Kesme Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kesme Çorbası yapabilirsiniz.’

Component Name: InlineAmpNewsVideos - Error:503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 451398318


Varnish cache server

Kesme Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 adet kuru soğan

100 gr kavurma

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

5 su bardağı su

1 su bardağı kesme hamur

Terbiyesi için;

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

1/2 limonun suyu

Yapılışı

Tencerenizi ocağa alın ve ayçiçek yağını ekleyip ısıtın.

Soğanlarınızı ince yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun.

Kavurma, salça ve tuzu ilave edip iyice kavurun.

Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.

Hamurlarınızı çorbanızın içerisine alın ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Terbiyesi için;

Bir karıştırma kabında yoğurt, un ve yarım limon suyunu çırpın.

Tenceredeki sudan bir kepçe terbiyenin olduğu kaseye ekleyip karıştırın.

Terbiyenin kıvamını bu şekilde ılıtıp tencereye ilave edin.

Sürekli karıştırarak kaynatın.

Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Kaselere pay ederek sıcak servis edin.