Yemek Tarifleri

Fırın Ağzı - Fırın Ağzı Tarifi - Fırın Ağzı Nasıl Yapılır?

‘Fırın Ağzı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fırın Ağzı yapabilirsiniz.’

Fırın Ağzı MALZEMELERİ

10 TANE YEŞİL BİBER

5 TANE DOMATES

250 GR SARIMSAK

1.5 KG PİRZOLA

6-7 PARÇA MARGARİN

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIIZI BİBER

Fırın Ağzı Yapılışı ;
Tepsinin Üzerine yağlı  pirzolalar dizilir. yeşil biberler üzerine doğranır. Halka ya da elma dilimi doğranmış domates ile üzeri kapatılır. soyulmuş  Sarımsakları üzerine konur. Tatlı kaşığının ucuyla 6 yada 7 parça margarin konur. Üzerine toz biber , kekik ve tuz serpilir ve fırında 200 derecede pişirilir. 


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Kajun Baharatlı Somon Tarifi - Kajun Baharatlı Somon Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Kupta Limonlu Cheesecake Tarifi - Kupta Limonlu Cheesecakeı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Çıtır Patates Salatası Tarifi - Çıtır Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Tabule Tarifi - Tabule Nasıl Yapılır?