Yemek Tarifleri

Milföylü Tavuk Rulo - Milföylü Tavuk Rulo Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Rulo Sarma Nasıl Yapılır?

‘Milföylü Tavuk Rulo Sarma tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Milföylü Tavuk Rulo Sarma yapabilirsiniz.’

Milföylü Tavuk Rulo Sarma

MALZEMELER

6 adet tavuk baget

3 adet dikdörtgen milföy hamuru

1 adet yumurta sarısı

Susam - kavrulmuş

Tuz

Karabiber

Tavuğu haşlamak için;

1 adet soğan

1 adet havuç

2 adet defne yaprağı

5 - 6 adet tane karabiber

5 - 6 su bardağı su 

Tuz

YAPILIŞI

Tavuğu haşlamak için;

Tavuk bagetlerinizi tencerenize alın.

İçerisine iri doğradığınız soğan ve havucu alın.

Defne yaprağı, tuz, tane karabiber ve suyu ekleyip tavuğunuzu haşlayın.

Soğuması için kenarda bekletin ve tavukların derilerini üzerinden ayırın.

Milföy hamurlarınızı bir hamurdan 6 tane uzun şerit çıkaracak şekilde kesin.

Tavuklarınızın her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin.

Kestiğiniz hamurları tavuğunuza sarın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve kavrulmuş susamları serpiştirin.

Tavuklarınızı pişireceğiniz fırın kabının altına su ekleyin.

Üzerine teli yerleştirin ve tavuklarınızı dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.