Yemek Tarifleri

Kestaneli Perde Pilavı Tarifi - Kestaneli Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Kestaneli Perde Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kestaneli Perde Pilavı yapabilirsiniz.

Kestaneli Perde Pilavı

MALZEMELER

Tereyağı
Bütün soyulmuş badem içi

Hamuru için;
350 gr un
2000 gr soğuk tereyağı
1 tutam tuz
2 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı soğuk su

Pilav için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
100-150 gr kestane
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı su