Yemek Tarifleri

Börülce Sallama - Börülce Sallama Tarifi - Börülce Sallama Nasıl Yapılır?

Börülce Sallama, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Börülce Sallama yapabilirsiniz.

 Malzemeler:

1 kg taze börülce
1 baş sarımsak
1 adet limon
Domates konservesi veya rendelenmiş domates
Zeytinyağı
 
Yapılışı:

1 kg taze börülce haşlanır.

Dondurucuda kış hazırlığı olarak saklanmış ise 1-2 taşım kaynatılır.

5-6 kaşık domates konservesi veya domates rendesi, küçük küçük kıyılmış 1 baş sarımsak, arzuya göre tuz, limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı eklenip karıştırılır.

Börülceler süzülür ve hazırlanan sos börülcelerin üzerine dökülür, biraz daha zeytinyağı gezdirilir.
 


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?