Yemek Tarifleri

Kabaklı ve Patatesli Crumble - Kabaklı ve Patatesli Crumble Tarifi - Kabaklı ve Patatesli Crumble Nasıl Yapılır?

"Kabaklı ve Patatesli Crumble" tarifi! ‘Kabaklı ve Patatesli Crumble tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kabaklı ve Patatesli Crumble yapabilirsiniz.’

Kabaklı ve Patatesli Crumble

MALZEMELER

2 adet kabak

1 adet patates

Sıvı harç için;

200 gram beyaz peynir

1 su bardağı krema - 200 ml

1/2 su bardağı süt

1 dolu tutam kuru nane

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Araları için;

Kaşar peyniri - rende

Üzeri için;

150 gram tereyağı

200 gram un

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

YAPILIŞI:

Crumble için;

Bir karıştırma kabının içerisine un, küçük küp doğranmış soğuk tereyağı, toz kırmızı biber ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar elinizle ufalayın.

Ardından bir streç filme sarın ve derin dondurucuya koyup bekletin.

Sebzeler için;
Kabakları boylamasına dilimleyin.

İzli tavanızı ısıtın ve dilimlediğiniz kabakları tavaya alıp her iki tarafına da iz verin.

Patatesinizin kabuğunu soyun ve bir mandolin yardımıyla çok ince olacak şekilde enine dilimleyin.

Sıvı harç için;

Bir karıştırma kabında beyaz peynir, krema, toz kırmızı biber, kuru nane, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Birleştirmek için;

Dikdörtgen fırın kabınızın tabanına kabaklarınızı dizin.

Üzerine patatesleri dizin ve sıvı harçtan üzerine ekleyin.

Kaşar peyniri serpiştirin ve aynı işlemi tekrar edin.

Üzeri için;

Derin dondurucudan çıkardığınız hamurunuzu rendenin kalın tarafıyla sebzelerinizin üzerine rendeleyin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.