Yemek Tarifleri

Kış Türlüsü - Kış Türlüsü Tarifi - Kış Türlüsü Nasıl Yapılır?

‘Kış Türlüsü tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kış Türlüsü yapabilirsiniz.’

Kış Türlüsü

MALZEMELER

Zeytinyağı
700 gr. kuzu kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 adet defne yaprağı
5 su bardağı su
2 dal pırasa
1 adet kereviz
2 – 3 adet yeşil köy biberi
2 adet havuç
3 adet patates
2 dal biberiye
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Tencerenizin içerisine zeytinyağı ilave edip ısıtın.

Tencereniz ısınınca içerisine etleri koyun ve hafif kavurun.

Tuz ekleyip karıştırın ve soğanları ilave edip soteleyin.

Sarımsak, domates salçası ve biber salçasını ekleyip bir tur karıştırın.

Ardından 4 su bardağı su ekleyin ve karıştırıp kapağını kapatın.

Bütün sebzelerinizi irice doğrayın.

Etlerinizin pişmesine yakın doğradığınız sebzeleri, etlerinizin içerisine ekleyin ve bir tur karıştırın.

Tuz, karabiber ve biberiyeleri bütün olacak şekilde ve 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Sıcak servis edin.