Yemek Tarifleri

Damla Sakızlı Bademli Kurabiye - Damla Sakızlı Bademli Kurabiye Tarifi - Damla Sakızlı Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

‘Damla Sakızlı Bademli Kurabiye tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Damla Sakızlı Bademli Kurabiye yapabilirsiniz.’

Damla Sakızlı Bademli Kurabiye

MALZEMELER

300 gram tereyağ - oda sıcaklığında

3/4 su bardağı pudra şekeri

2 - 3 adet damla sakızı - dövülmüş

3 su bardağı un

5 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1/2 su bardağı file badem

Üzeri için;

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Bir karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini bir spatula yardımıyla karıştırın.

Havanda dövdüğünüz damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam edin.

Un, buğday nişastası, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyin.

File bademleri ekleyin ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aktarın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif renk alana kadar 15 – 18 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.