Yemek Tarifleri

Dilber Dudağı - Dilber Dudağı Tarifi - Dilber Dudağı Nasıl Yapılır?

‘Dilber Dudağı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Dilber Dudağı yapabilirsiniz.’

Bolu'nun yöresel tatlarından Dilber Dudağı tarifi burada!

 

Dilber Dudağı MALZEMELERİ

4 YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

250 GR YAĞ

1 TUTAM TUZ

10 DAMLA LİMON

1 PAKET NİŞASTA

ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE;

100 GR YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

ERİTİP ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

2 BARDAK ŞEKER

2 BARDAK SU

Dilber Dudağı YAPILIŞI:

UN SU TUZ YUMURTA YAĞI KARIŞTIRIP HAMUR YAPIYORUZ. 30 TANE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER HALİNE GETİRİP 15 DK BEKLETİYORUZ. 15 TANESİNİ KÜÇÜK KÜÇÜK AÇIP ARALARINI NİŞASTALAYIP ÜST ÜSTE DİZİYORUZ. CEVİZ DÖKÜP BARDAKLA KESEREK KAPATIYORUZ. ÜZERİNE YAĞ ERİTİP DÖKÜYORUZ ARDINDAN TEPSİYE DİZİP FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

ŞERBETİN YAPILIŞI:

SUDA ŞEKERİ ERİTİYORUZ KAYNAYINCA LİMON DÖKÜYORUZ. ILINDIKTAN SONRA TATLININ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Kajun Baharatlı Somon Tarifi - Kajun Baharatlı Somon Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Kupta Limonlu Cheesecake Tarifi - Kupta Limonlu Cheesecakeı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Çıtır Patates Salatası Tarifi - Çıtır Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Tabule Tarifi - Tabule Nasıl Yapılır?