Yemek Tarifleri

Ekmek Kadayıfı - Ekmek Kadayıfı Tarifi - Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

‘Ekmek Kadayıfı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ekmek Kadayıfı yapabilirsiniz.’

Ekmek Kadayıfı

Malzemeler: 
1 adet hazır ekmek kadayıfı 
1 litre su 
Yarım kilo manda kaymağı 

Şerbeti için: 
8 su bardağı toz şeker 
10 su bardağı su 

Yapılışı: 
Ekmek kadayıfı geniş bir kabın içine alınıp üzerine 1 litre ılık su gezdirilir. 20 dakika bekletilerek şişmesi sağlanır. Bir tencereye şeker alınıp karamelize olması sağlanır. Üzerine 10 su bardağı su ekleyip sertleşen karamelin çözülmesi beklenir. Ekmek kadayıfı kısık ateş üzerine alınır. Şerbet yavaş yavaş ekmek kadayıfının üzerine gezdirilir. Tüm şerbet bitene kadar ocağın üzerinde tepsi çevrile çevrile işleme devam edilir. Manda kaymağı ile servis yapılır.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?