Yemek Tarifleri

Kesnaş - KesnaşTarifi - Kesnaş Nasıl Yapılır?

‘Kesnaş tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kesnaş yemeğini yapabilirsiniz.’

Kesnaş

Malzemeler:
1 kase kestane
2 kaşık dut pekmezi
2 kaşık un
2 kaşık şeker
1 litre su
Üzeri için:
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı karanfil
 
Kesnaş Yapılışı:
1 kase kestane soyulup haşlanır. Haşlanan kestanelerden alınıp suyuna iki yemek kaşığı şeker koyulur. İki kaşık da dut pekmezi eklenip karıştırılarak pişirilir. Suya iki kaşık da un eklenerek karıştırılır. Pekmezli unlu harca kestanelerde eklenip koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. İstenen kıvama gelen tatlı servis yapılacağı tabağa koyulur. Üzerine öğütülmüş ceviz ve ezilmiş karanfil serpilir.Kesnaş sunuma hazırdır.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?