Yemek Tarifleri

Portakal Pelteli Çikolatalı Puding - Portakal Pelteli Çikolatalı Puding Tarifi - Portakal Pelteli Çikolatalı Puding Nasıl Yapılır?

Portakal Pelteli Çikolatalı Puding tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Portakal Pelteli Çikolatalı Puding yapabilirsiniz.’

Portakal Pelteli Çikolatalı Puding 

MALZEMELER

Puding için;

1 litre süt

1/2 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı un

130 gram bitter çikolata

Portakallı peltesi için;

4 - 5 adet portakal

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası 

Yapılışı: 

Puding için;
Tencereye sütü alın ve üzerine kestane ve bitter çikolata hariç tüm malzemeleri ilave edip pişirin.
Kıvama geldikten sonra ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip karıştırın ve servis kaselerinize paylaştırıp soğutun.

Portakal peltesi için;
Portakallarınızı sıkın.
Sos tencerenizin içerisine portakal suyunu ekleyin.
Toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin.
Ardından ocağa alın ve sürekli çırparak karıştırın.
Karışımınız koyulaşınca ocaktan alın.

Birleştirmek için;
Soğuyan çikolatalı pudinginizin üzerine hazırladığınız portakal peltesini ince bir katman olacak şekilde servis kaselerinize pay edin ve soğumaya bırakın.
Tatlınızı soğuk servis edin.

NOT: Pelteyi daha yüksek tutmak isterseniz peltenin malzeme oranını 2 katına çıkarabilirsiniz.