Yemek Tarifleri

Alluciye - Alluciye Tarifi - Alluciye Nasıl Yapılır?

‘Alluciye tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Alluciye yemeğini yapabilirsiniz.’

Mardin'in yöresel tatlarından "Alluciye" tarifi

MALZEMELER ;
1 KİLO KUZU ETİ
2 ADET KURU SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
750GR YEŞİL SOĞAN
4 DEMET MAYDANOZ
3 ADET KABAK
750 GR CAN ERİK
4 ADET LİMON
TUZ


Alluciye YAPILIŞI ;
MARGARİNİ TENCEREDE ERİTİP ETİ KAVURUYORUZ. DİĞER TARAFTAN KURU SOĞANI VE YEŞİL SOĞANI DOĞRAYIP ETİN ÜZERİNE EKLİYORUZ. BİRAZ DÖNDÜRDÜKTEN SONRA KABAĞI , MAYDONOZU VE EN SON ERİĞİ ATARAK KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA LİMONUMUZU EKLİYORUZ.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?