Yemek Tarifleri

İç Baklalı Enginar - İç Baklalı Enginar Tarifi - İç Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?

‘İç Baklalı Enginar tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile İç Baklalı Enginar yapabilirsiniz.’

İç Baklalı Enginar

MALZEMELER

4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet soğan
150 gr. taze iç bakla
1 diş sarımsak
Tuz
Beyaz biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
7 adet enginar
1 adet limon suyu
1,5 su bardağı su
1/2 bağ dereotu – ince kıyım

YAPILIŞI

Soğanlarınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın.

Geniş pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

Zeytinyağını ilave edip soğanlar yumuşayana kadar pişirin.

Soğanlarınız hafif yumuşayınca iç baklaları tencereye ilave edin ve hafif soteleyin.

İçerisine sarımsak, tuz, beyaz biber ve toz şekeri ilave edin.

Enginarları soğanlı harcınızın üzerine dizin.

Limon suyu ve suyu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pişen iç baklalı enginarınızı ocaktan alın ve tencerede hafif soğutun.

Hazır olan enginarlarınızı servis edeceğiniz tabağa alın.

Dereotlarınızı ince kıyın ve soğanlı ve iç baklalı harcın içerisine alıp karıştırın.

Enginarların iç kısımlarına soğanlı ve iç baklalı harçtan doldurun.

Üzerinden suyunu ve zeytinyağını gezdirin.