Yemek Tarifleri

Tavuk Paçası - Tavuk Paçası Tarifi - Tavuk Paçası Nasıl Yapılır?

‘Tavuk Paçasıtarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuk Paçası yemeğini yapabilirsiniz.’

Tavuk Paçası

Malzemeler: 
1 adet kemikli tavuk göğsü
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1 Büyük Boy Limon Suyu
4-5 diş sarımsak

Sos için: 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı pulbiber

Tavuk Paçası Yapılışı:
Tavuk eti suda haşlanır, haşlanan tavuk eti sudan çıkartılıp didiklenir. Yumurta sarısı, un ve limon suyu ile terbiye hazırlanır. Tavuk suyuna karıştırılarak yedirilir. Didiklenmiş tavuk etleri ve dövülmüş bol sarımsak eklenir. Karıştırılarak bir iki taşım kaynatılır. Yağ tavasında eritilen tereyağında biber yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?