X
X

Büşra Pekin, Defne'yi anlattı

23.06.2012 Cumartesi 18:17 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Büşra Pekin, Kanal D'nin yeni dizisi Annem Uyurken'le ekranlara dönüyor.

“Çok Güzel Hareketler Bunlar” programıyla yıldızı parlayan Büşra Pekin, yaz sezonunda yine Kanal D ekranında seyirciyle buluşuyor. Genç oyuncu, 27 Haziran’da başlayacak komedi dizisi “Annem Uyurken”de Defne karakterini canlandıracak.
 
“Annem Uyurken”in tanıtım filmleri bile çok komik. Siz senaryoyu ilk okuduğunuzda ne dediniz?
- Hadi başlayalım dedim. Çünkü gerçek ve yaşayan bir hikâyenin içinde dozu yerinde bir absürtlüğü vardı. Tam da sevdiğim gibi. Hayatta sıkça rastlayabildiğimiz durum komedisinin üstüne bir de beklentiyi kırdığınız zaman seyirci de şaşırıyor. Oynayan da, seyirci de daha çok eğleniyor.

Fantastik bir Türk dizisi mi bekliyor bizi?
- Tamamen fantastik demek yanlış olur. Hemen empati kurabileceğimiz bir hikâyenin içindeyiz. Ama dizinin içinde öyle bir karakter var ki, onun dokunduğu her yer, her şey fantastik oluyor. Böylece dizi normal akışında giderken, başka bir renk daha veriyor seyirciye.
 
Siz, Gül Hanım’ın kızı Defne’yi oynuyorsunuz. Gül Hanım, Defne’nin düğününde fenalaşıp komaya giriyor. Defne, evlenebiliyor mu o düğünde?
- Hayır, evlenemiyor. En büyük pişmanlığı da bu. O masada “Evet” diyebilseydi, belki her şey farklı olacaktı. Annesi tam da nikâh anında komaya girince Defne’nin hayatı bambaşka bir yöne doğru gidiyor. Annesinin derin uykusu onu her yönden etkiliyor. Mesleğinden, sevgilisinden, en çok da annesinden oluyor bu süreçte.
 
HAYAT KİMSEYE ADİL DAVRANMIYOR
 
10 yıldır annesi uykudayken Defne ne yapıyor? Kardeşleri ona yardımcı oluyor mu? Ya da hayırsız babası?
- Defne 20 yaşındayken, biri 15, diğeri 10 ve bebek sayılabilecek 2 yaşındaki kardeşlerinin bütün sorumluluğunu üstüne alıyor. Hem üç kardeşi, hem babası, hem de uyku halindeki annesi ile uğraşmaktan dört duvar arasında sıkışıyor. Kariyeri henüz başlamadan bitiyor. Bu yüzden de annesinin uyanacağına dair umudu olan tek kişi de aslında Defne...
 
Defne nasıl biri aslında?
- Defne her an kendine ve çevresine bir eğlence yaratabilen, hayata çok bağlı, aşık ve başarılı bir karaktere sahipti aslında. Ama yaşadıkları, onu özgür bir genç kızdan fedakâr bir anneye dönüştürmüş. En hızlı yaşayacağı yılları zor bir baba ve laf dinlemeyen kardeşleriyle geçmiş. Bir yandan annenin bakımını da üstlenmiş. Evde geçen yorucu bir 10 sene, ona birtakım arızalar da eklemiş. Ama yılların sorumluluğunu biri üstüne alsa, hemen kaldığı yerden yaşamına devam edebilecek enerjiye sahip.
 
Tüm bunlar başına gelmeseydi hayatı nasıl olacaktı?
- Tüm bunlar yaşanmasaydı, mimar olmuş, kariyer yapmış ve genç yaşında tüm dünyayı gezmiş mutlu bir Defne görecektik. Ama hayat kimseye adil davranmıyor...
 
TATLI BİR KAÇAMAK PEŞİNDEYİM
 
Bu yaz herkes tatildeyken siz sette olacaksınız. Zor olmayacak mı sizin için?
- Bizim işimizin de zorluğu burada. Özel günleri, tatilleri kaçırıyoruz bazen. Ama yaptığınız işi sevdiğinizde ve iş izleyenler tarafından da beğenildiğinde tüm bunları gözardı edebiliyorsunuz. Yine de tatlı bir üç günlük kaçamak kolluyor bu deli gönlüm.
 
ŞAHİN ‘ORTAĞIM’
 
“Çok Güzel Hareketler Bunlar”daki partneriniz Şahin Irmak “Sultan”da, siz ise “Annem Uyurken”desiniz. Bir rekabet durumu var mı aranızda?
- Şahin’e “ortağım” derim hep. Önce dostumdur. Birlikte ya da ayrı, onun her işinde başarılı ve mutlu olmasını isterim. Her zaman yer alacağımız projelerle ilgili fikir alırız birbirimizden. “Daha iyi nasıl olur”un peşinden koşmak, başkalarının yaptığı iş hakkında saatlerce dedikodu yapmaktan daha fazla işe yarıyor çünkü. Belki kötü, belki iyi ama rekabet duygusu yok bende. Eğer dostlarımdan bahsediyorsak, hiç yok. Herkes çalıştığının karşılığını alıyor ve her zaman biri daha fazla izleniyor. Ama daha az izlenenin de bir seveni oluyor mutlaka...

Hürriyet