X
X

Eşiyle set arkadaşı oldu!

15.10.2014 Çarşamba 15:39 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Gültepe’nin ‘Gülümser’i Ayça Bingöl, dizide komşusunu canlandıran eşi Ali Altuğ ile aynı seti paylaşıyor.

Kanal D'nin iddialı dizilerinden Benim Adım Gültepe’nin ‘Gülümser’i Ayça Bingöl, dizide komşusunu canlandıran eşi Ali Altuğ ile aynı seti paylaşmaktan mutlu. “Ali benim oyuncu koçum” diyen Bingöl, Altuğ’un yanında olmasını avantaja çevirdiğini söylüyor.

Ekranın ses getiren dizilerindeki performansıyla adından söz ettiren Ayça Bingöl, özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih ediyor. 18 yıllık eşi Ali Altuğ ile mutlu bir beraberliği olan oyuncu, “Korunaklı bir hayat yaşamayı tercih ediyorum” diyor.  Bingöl, yeni dizisini ve özel hayatını ‘Hafta Sonu’ dergisine anlattı.    

- Seyirci, ‘Benim Adım Gültepe’yi nasıl buldu?
Çevremden o kadar güzel tepkiler geliyor ki, çok mutlu oluyorum. Kalplere dokunan hikayeler var... Seyirciye bu his geçtiği zaman etkilenmemesi mümkün değil. Öteki, ezilmiş, parasız kalmış ama bir taraftan da isyan ve mücadele eden o kadar çok insan var ki çevremizde...

- Dizide farklı hikayeler ve hayatlar var. Bunun izleyici açısından diziye ne gibi etkileri olur?
En başta takip etmekte zorlanmış olabilir seyirci fakat hikayelerin ve karakterlerin içine girdikçe ilgi çekici bulduklarını görüyorum. Seyirci açısından avantajlı bir durum bu.

- ‘Öyle bir Geçer Zaman Ki’nin yönetmeni Zeynep Günay Tan, bu projede de sizinle. Teklif kendisinden mi geldi?
Evet, Zeynep’ten geldi. Senaristimiz Vural Yaşaroğlu ve Kanal D de hemfikirmiş zaten. Bu ekiple tekrar birlikte çalışma isteğim önceliğim oldu kabul ederken. 

- Canlandırdığınız ‘Gülümser’, tam bir İzmir kadını; güzel, cesur ve kendi ayakları üzerinde duran... Sizin ‘Gülümser’le aranız nasıl?
 ‘Gülümser’, semtteki kadınlardan daha farklı, hayata başka bir yerden bakan bir kadın.  Yaşam dolu, enerjik, etrafını ve yaşadığı her şeyi güzelleştirmek için çaba harcıyor. Tam bir aşk kadını. Kocası hapiste, 15 yaşındaki oğluyla birlikte bu mahallede var olmaya çalışıyor. Bu karakteri oynamaktan keyif alıyorum. Bir Kızılderili atasözü vardır “Başkasını yargılamadan önce onun ayakkabılarını giy ve üç gün gez” diye. Gülümser’i yargılamak çok kolay, asla kabul edilebilecek bir durum içerisinde değil. Ben onu anlayabilmeyi ve kendi koşullarındaki haklılığına inanarak oynamayı tercih ediyorum. Seviyorum Gülümser’i...

- Seyirci ‘Halil’le ikisinin akıbetini çok merak ediyor. Ne olacak bu aşkın sonu?
Çok umut verici bir durum yok ortada açıkçası, mutlu son biraz zor görünüyor bence.

“EŞiM HEP YANIMDA”



- Dizide eşiniz Ali Altuğ, komşunuz ‘Polis Rami’ rolünü canlandırıyor. Birlikte aynı set ortamında olmak nasıl?
Çok değişik bir his çünkü Ali benim setlerimi hep ziyarete gelirdi. Yine biz setteyiz ve o ziyarete gelmiş gibi hissettim ilk çalıştığımız gün... Şimdi alıştık, ikimiz de işimizi yapıyoruz, set arkadaşı olduk.

- Sette rol çalışırken fikir alışverişinde bulunuyor musunuz?
Ali, benim bir numaralı oyuncu koçum, sonuçta beni en iyi tanıyan kişi. Bu işi akademisyen olarak yıllardır yapan biri. İhtiyaç duyduğumda fikrini aldığım ilk kişi de o oluyor...

ORHAN BABA iLE HAZIRLANDI

- Çekimlere başlamadan önce Gültepe’nin o dönemi hakkında bir araştırma yaptınız mı?
Semtin sosyo-kültürel ve politik geçmişini araştırdım. Doğma büyüme Gültepeli olan senaristimiz Vural’la da uzun sohbetlerimiz oldu.  Bir dönem evde sadece Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses ve Adnan Şenses dinledim. Özellikle Orhan Baba’nın şarkıları karakteri çok besledi.

Hafta Sonu Dergisi