Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ağzı Açık Börek Tarifi

06.06.2018 Çarşamba 13:22   (Güncellendi: 06.06.2018 Çarşamba 16:27)

Gelinim Mutfakta programının 6 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlanan 63. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ağzı Açık Börek" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ağzı Açık Börek Tarifi

AĞZI AÇIK BÖREK

2 su bardağı un

1/2 su bardağı su

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tutam tuz

2 yemek kaşığı un – hamuru toparlamak için

İç Harcı için Malzemeler

250 gr. kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan – rende

1/2 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı un

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam kırmızı toz kırmızı biber

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Yapılışı

Un, su, yumurta, tuz ve yoğurdu iyice yoğurun. Hafif ele yapışır, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

Başka bir kabın içerisinde kıyma, yumurta, rendelenmiş kuru soğan, biber salçası, un, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi iyice yoğurun.

Dinlenen hamurunuzu ikiye bölün ve tezgahınızı unlayarak merdane ile açın.

Yuvarlak bir kalıpla kesin.

Her bir yuvarlağın içerisine bir yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını pileli gibi katlayarak içe doğru kapatın.

Tavaya Ayçiçek yağını koyun ve ısınmaya bırakın.

Hazırladığınız börekleri kıymalı kısımları yukarı bakacak şekilde yağın üzerine bırakın.

Alt kısımları kızardıktan sonra ters çevirip kıymalı kısımlarını da kızartın.

Benzer İçerikler