X
X

Gelinim Mutfakta - Ankara Tava Tarifi

29.10.2020 Perşembe 15:00 (Güncellendi: 29.10.2020 - 15:00)

Gelinim Mutfakta programının 29 Ekim 2020 Perşembe günü yayınlanan 564. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ankara Tava" tarifi!

ANKARA TAVA

MALZEMELER:

  • 300 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

YAPILIŞI

  • Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz.
  • Etin rengi dönüpte suyunu salınca ocağı iyice kısıyoruz.
  • Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
  • Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  • Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz.
  • Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz.
  • Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip servis yapıyoruz.

-------------------------------

SÜRPRİZ YEMEK: HAVUÇ TARATOR

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam şeker
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • ¼ bağ dereotu

Yapılışı:

Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin)

Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ve şeker ekleyerek,yoğurt ve mayonez ile karıştırın.

Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın.

Dereotunu incecik kıyarak taratorunuza  ekleyin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI