Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ballı Şalgam ve Tavuk Bonfile Tarifi

01.04.2019 Pazartesi 13:23   (Güncellendi: 01.04.2019 Pazartesi 13:23)

Gelinim Mutfakta programının 1 Nisan 2019 Pazartesi günü yayınlanan 271. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ballı Şalgam ve Tavuk Bonfile" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ballı Şalgam ve Tavuk Bonfile Tarifi

BALLI ŞALGAM VE TAVUK BONFİLE

4 adet şalgam

4 adet havuç

1 adet soğan

3 çorba kaşığı bal

100 gr. tereyağı

1 adet defne yaprağı

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 adet bonfile

Yapılışı:

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın.

Soğanı ortadan ikiye kesin.

Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın.

Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Sebzeleri sudan çıkarıp süzün.

50 gr. tereyağında kavurun.

Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.

Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.

Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.