Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Beğendili Krep Sarma Tarifi

19.03.2019 Salı 13:21   (Güncellendi: 19.03.2019 Salı 13:21)

Gelinim Mutfakta programının 19 Mart 2019 Salı günü yayınlanan 262. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Beğendili Krep Sarma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Beğendili Krep Sarma Tarifi

BEĞENDİLİ KREP SARMA

Krep için Malzemeler

2 su bardağı un

2 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 tutam tuz

İç Harç için Malzemeler

4 adet bostan patlıcan

2 diş sarımsak

200 gr. süzme peynir

5-6 dal taze kekik

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Beşamel Sos için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

500 ml. süt

1 tutam toz muskat

100 gr. taze kaşar

2 çay kaşığı Tuz

Yapılışı:

Krep için olan tüm malzemeleri çırpın ve krep tavasında 6-8 adet krep elde edin.

Bostan patlıcanların üzerine delikler atın ve 240 derece fırında tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen patlıcanlarınızın içlerini bir kaseye alın, kaseye süzme peynir, taze kekik yaprakları, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin ve harmanlayın.

Beşamel sos için tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber, muskatı ekleyin ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız kreplerden birini alın rulo yapın ve içine patlıcanlı harçtan koyup yağladığınız fırın kabınıza yerleştirin. Tüm krepler ve harç bitene kadar bu işleme devam edin.

Fırın tepsinizin içindeki kreplerin üzerine beşamel sosu dökün ve yayın.

Üzerine kaşar peyniri serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Benzer İçerikler