X
X

Gelinim Mutfakta - Berliner ve Donut Tarifi

12.03.2021 Cuma 13:06 (Güncellendi: 12.03.2021 - 13:06)

Gelinim Mutfakta programının 12 Mart 2021 Cuma günü yayınlanan 660. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Berliner ve Donut" tarifi!

BERLİNER ve DONUT / 35 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER

Hamuru İçin;

  • 3 su bardağı
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 2.5 çorba kaşığı şeker
  • 1 paketin stant maya
  • 2 çorba kaşığı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çimdik tuz

Kızartmak için;

  • 2 bardak sıvıyağ

Berliner'in İçi İçin;

  • 1 bardak çilek reçeli
  • 2 çorba kaşığı sıcak su

Berliner'in Üzeri İçin;

  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Donut'un üzeri için;

  • 80 gr.bitter pul çikolata
  • 3 çorba kaşığı pasta süsü

YAPILIŞI:

  • Hamur malzemelerini derin bir kapta ya da hamur yoğurucuda pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Güzelce mayalandırdım.
  • Elinizdeki hamuru ikiye bölün.
  • Böldüğünüz bir parçayı 6 ya bölüp, yuvarlayın.
  • Bezelerin ortasını çay bardağı yardımıyla kesin.
  • Üzerini örtüp dinlenmeye alın. Bu yaptığımız işlem donutlar için.
  • Kestiğiniz parçaları geri kalan hamura ekleyip, merdane yardımıyla açın ve bardak yardımıyla 6 adet yuvarlak kesin.
  • Kestiğiniz yuvarlakları ikinci defa mayalanması için üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalandırın.
  • Berliner için çilek reçeline iki çorba kaşığı sıcak su ekleyip blendırdan geçirin. Sıkma torbasına alın
  • Donut için kremayı kaynatıp, ateşten alın ve içinde bitter çikolata pullarını eritin.
  • Orta sıcaklıkta ısıttığınız sıvı yağda önlü arkalı olacak şekilde hamurları 5 dakika kızartın.
  • Kızaran donatların üst yüzeyini çikolataya batırıp, pasta süsleriyle süsleyin.
  • Kızaran berlinerlerin içine çekilmiş çilek reçelini sıkın ve her tararına pudra şekeri serpin.

GELINIM MUTFAKTA VİDEOLARI