Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Bülbül Yuvası Börek Tarifi

12.12.2019 Perşembe 13:20   (Güncellendi: 12.12.2019 Perşembe 13:20)

Gelinim Mutfakta programının 12 Aralık 2019 Perşembe günü yayınlanan 414. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Bülbül Yuvası Börek" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Bülbül Yuvası Börek Tarifi

BÜLBÜL YUVASI BÖREK

2 adet yufka

2 adet patlıcan

100 gr kıyma

3 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet sivri biber

1 adet domates

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı pul biber

Yufkaları ıslatmak için:

Yarım bardak su

çeyrek su bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı sirke

Beşamel sos:

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı muskat rendesi

1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Yufkaları üst üste ıslatarak koyalım yufkayı 8 eşit parçaya bölelim.

Sandal şekli verelim.

İçerisine kıymalı patlıcanlı iç harcından koyalım.

Üzerine hazırladığımız beşamel sosu dökelim.

Bu şekilde 180 derecede bir süre pişirdikten sonra, son aşamada kaşar rendesi koyalım.

Peynir eriyip hafif kızarana kadar fırınlayalım…