X
X

Gelinim Mutfakta - Cevizli Hurmalı Sarma Tarifi

18.09.2020 Cuma 14:19 (Güncellendi: 18.09.2020 - 14:19)

Gelinim Mutfakta programının 18 Eylül 2020 Cuma günü yayınlanan 535. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Cevizli Hurmalı Sarma" tarifi!

CEVİZLİ HURMALI SARMA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

10 adet baklava yufkası

150 gr. tereyağı – erimiş

İç Harcı için Malzemeler

500 gr. hurma

3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş

2 su bardağı ceviz – ince kıyılmış

4 adet kakule

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için Malzemeler

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3 – 4 damla limon suyu

Servis için Malzemeler

50 gr. kaymak

Toz antep fıstığı

YAPILIŞI:

Şerbet;

Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ekleyip toz şeker eriyene kadar karıştırın.

Ardından kaynamaya bırakın. Ocaktan almadan limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın.

İç harcı;

Hurmaların iç çekirdeklerini çıkartın, hafif parçalı kalacak şekilde bir mutfak robotundan çekin.

Kakuleyi havanda döverek ezin.

Ardından hurmaları bir karıştırma kabına alın.

Dövülmüş ceviz, erimiş tereyağı, kakule ve tarçını ilave ederek elinizle yoğurun.

Birleştirmek;

Baklava yufkanızı tezgaha alın ve erittiğiniz tereyağıyla yağlayın.

İkinci baklava yufkanızı da üzerine serin ve yağlayın.

Hazırladığınız iç harçtan silindir şeklinde rulolar hazırlayın ve baklava yufkanızın kendinize bakan tarafına koyun.

4 parmak uzunluğunda dilimler kesin ve her bir dilimi yuvarlayıp 30×30 cm genişliğinde cam fırın kabınıza yerleştirin.

Sarmalarınızın üzerlerini kalan tereyağıyla yağlayın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.

Hurmalı sarmalarınız pişince, sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün ve soğumaya bırakın.

Tatlılarınızın üzerine bir parça kaymak koyun ve toz antep fıstığı serperek servis edin.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI