Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı Tarifi

12.04.2019 Cuma 13:22   (Güncellendi: 12.04.2019 Cuma 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 12 Nisan 2019 Cuma günü yayınlanan 280. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı Tarifi

ÇİKOLATA SOSLU YOĞURT TATLISI

Kek hamuru için

3 yumurta (Oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

3 su bardağı irmik

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

2 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

yarım limonun suyu

Üzeri için

1 paket hazır kakaolu sos

File Antep fıstığı

Yapılışı:

Kekin hazırlanması için oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine şekeri ekleyin.

Karışımı bir tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla çırparken, yoğurt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.

Üzerine irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, iyice karıştırın.

Kekten daha katı kıvamlı olan hamuru, sıvı yağla iyice yağlanmış 30-35 cm çapındaki cam kaba ya da büyükçe bir kek kalıbına aktarın.

5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için kenarda bekletin.

Şerbetin hazırlanması için toz şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun.

Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin.

Sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Sıcak haldeki şurubu soğumuş olan tatlının üzerine gezdirin ve iyice soğumasını bekleyin.

Hazır kakaolu sosu pişirip ılıtın ve üzerine gezdirin, Antep fıstığı ile süsleyip soğuyunca dilimleyerek servis yapın.