X
X

Gelinim Mutfakta - Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi

17.01.2020 Cuma 13:39 (Güncellendi: 17.01.2020 - 13:39)

Gelinim Mutfakta programının 17 Ocak 2020 Cuma günü yayınlanan 440. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Haşhaş Tatlısı" tarifi!

DÜĞÜLÜ HAŞHAŞ TATLISI

1 su bardağı haşhaş

Yarım su bardağı düğü (ince bulgur)

3,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı ceviz

2 yemek kaşığı margarin

1 adet portakal

YAPILIŞI:

Haşhaşınızı kavurun ve ezin.

Bir tencereye düğüyü, haşhaşı ve şekeri koyup karıştırarak kavuralım.

Yavaş yavaş süt ilave edelim.margarini ilave edip eritelim.

Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.

Tepsiye döküp buzdolabında dinlendirelim.

Üzerine kırılmış ceviz dökerek ya da portakal dilimiyle servis edebilirsiniz.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI