X
X

Gelinim Mutfakta - Duvaklı Pilav Tarifi

23.11.2020 Pazartesi 14:25 (Güncellendi: 23.11.2020 - 14:25)

Gelinim Mutfakta programının 23 Kasım 2020 Pazartesi günü yayınlanan 581. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Duvaklı Pilav" tarifi!

DUVAKLI PİLAV / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

Pilav için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutam şeker
  • Bir tutam yenibahar
  • Bir tutam karabiber

Üzeri için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tutamTuz
  • Bir tutam Karabiber
  • Bir tutam doğranmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı kabuklu çiğ badem

YAPILIŞI:

Bademleri bir sos tenceresinde 2-3 dk kaynatıp, kabuklarını soyun.

Soğanı doğrayın.

Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Bir miktar sıvı yağ ile iki yemek kaşığı kadar tereyağını pilav tenceresine alıp tuz, şeker, karabiber ve yenibahar ekleyin, güzelce kavurun.

Ardından sıcak su ilave ederek önce yüksek ateşte fokurdamaya başlayınca en kısık ateşte suyunu çekip üzeri göz göz olana dek pişirin ve üzerine kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakın.

Kıymayı yağda güzelce kavurup rengi dönünce soğanları, ardından da bademleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Kıyma suyunu çekince en son tuzunu, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatın.

Bir kaba önce kıymalı karışımı ardından da pilavı koyup ters çevirerek servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI