Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ekmek Kebabı Tarifi

25.03.2019 Pazartesi 13:27   (Güncellendi: 25.03.2019 Pazartesi 13:27)

Gelinim Mutfakta programının 25 Mart 2019 Pazartesi günü yayınlanan 266. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ekmek Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ekmek Kebabı Tarifi

EKMEK KEBABI

300 gr kıyma

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 adet yeşil ve kırmızı biber

1 adet domates

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

5-6  dilim ekmek

3 adet patlıcan

Üzeri için

1-2 diş sarımsak

1 kase yoğurt

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Ekmek kebabı yapmak için uygun bir tavada kıymayı kavuralım.

Sıvı yağında küp küp doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber ekleyip, kavurmaya devam edelim.

Küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Son olarak tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ilave edip karıştıralım.

Servis kabına doğranıp fırınlanmış 4-5 dilim ekmeği alalım.

Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları da yerleştirelim.

Patlıcanların üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harcımızı borcama alıp yayalım.

Son olarak sarımsaklı yoğurdunu döküp, tereyağın da kızdırdığımız biberi de üzerine ilave ederek servis edelim. Afiyet olsun.

Benzer İçerikler