EMPANADAS / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Hamuru için;
İç harcı için;
Üzeri için;
Sosu için;
YAPILIŞI:
Hamuru için, su, yumurta ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın.
Bir mikser yardımıyla çırpıp elediğiniz un, tuz ve küp doğradığınız tereyağını ilave edin.
Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzu hafif unladığınız tezgah üzerine alın. 4-5 dakika daha yoğurup dinlendirin.
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
Salça, ince doğradığınız kırmızı kapya biberi ve maydanozu ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın.
Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
Bezeleri bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın.
Hamurların yarısına kıymalı harçtan yayın.
Yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarını içe doğru sararak şekil verin.
Empanadasları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzeri için yumurta sarısı ve suyu bir kasede çırpıp empanadasların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Sosu için, fesleğen, roka ve sarımsakları tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
Zeytinyağını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.
Sosu bir servis kasesine alın.
Empanadasların üzerine birer tatlı kaşığı kadar sostan gezdirin.
Kalan sos ile birlikte sıcak servis yapın.