Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Enginar Yahnisi Tarifi

14.01.2020 Salı 13:34   (Güncellendi: 14.01.2020 Salı 13:34)

Gelinim Mutfakta programının 14 Ocak 2020 Salı günü yayınlanan 437. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Enginar Yahnisi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Enginar Yahnisi Tarifi

ENGİNAR YAHNİSİ

4 adet orta boy enginar

200 gram dana kuşbaşı et

4 adet havuç

1 adet patates

2 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

et suyu

1 adet orta boy limon

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım demet dereotu

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Havuçların dış kabukları temizlenir, havuçlar ince ve uzun şeritler halinde kesilir.

Patates küp şeklinde kesilir.

Soğanlar soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır.

Orta boy tencere içinde zeytinyağı ısıtılır ve için de soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.

Tencereye kuşbaşı etler ilave edilerek etler yumuşayana kadar pişirilir.

Etler istenen kıvama geldikten sonra, havuçlar ilave edilir.

Enginarlar da tencereye ilave edildikten sonra bir buçuk su bardağı sıcak su tencere eklenerek, et suyu enginarların üzerine yerleştirilir.

Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 30- 35 dakika pişirilir.

Yemeğin suyu kontrol edilerek fazla sulu olmamasına dikkat edilmelidir.

Pişirme işleminin sonuna doğru tencereye tuz ve biber ilave edilir, enginarlar yumuşayana kadar pişirme işlemi devam eder.

Enginarlar piştikten sonra yemek servise hazırdır.