X
X

Gelinim Mutfakta - Ezogelin Pilavı

30.01.2019 Çarşamba 13:26 (Güncellendi: 30.01.2019 - 13:26)

Gelinim Mutfakta programının 30 Ocak 2019 Çarşamba günü yayınlanan 228. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ezogelin Pilavı" tarifi!

EZOGELİN PİLAVI

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı tel şehriye

1 su bardağı pirinç̧

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

1 adet yeşil biber

2 adet domates

1 adet defne yaprağı

1 adet kapya biber

3,5 su bardağı su

1 çay kaşığı Kuru nane

1 çay kaşığı Pul biber

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

 Yapılışı: 

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Tel şehriyeyi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun. Pirinç ve bulguru ekleyip 3 – 4 dakika daha kavurun.

İnce kıydığınız biberleri, rendelediğiniz domatesleri ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ile tatlandırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.

Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra defne yaprağını çıkarın ve servis tabağına alın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI